Fără restricţii suplimentare: Curtea de Apel Chişinău a menţinut arestul la domiciliu pentru Igor Dodon

Julieta Saviţchi
29/08/2022
CIJM

Curtea de Apel Chişinău a menţinut, luni, decizia Judecătoriei Chișinău, prin care a fost prelungită măsura de arest la domiciliu cu încă 30 de zile în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. 

Astfel, a fost respins demersul avocaţilor fostului şef al statului, care au solicitat eliberarea clientului lor din arest preventiv.

Totodată, Curtea de Apel a respins şi demersul acuzatorilor care au solicitat restrucţii suplimentare în privinţa ex-preşedintelui.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon.

Procurorii o învinuiesc şi pe Galina Dodon de îmbogăţire ilicită. Magistrații au prelungit mandatul de arest preventiv în cazul lui Merineanu, el va petrece alte 20 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Igor Dodon respinge acuzaţiile şi susţine că dosarul său este unul politic.

Julieta Saviţchi
29/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii