Finul lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, achitat în dosarul de șantaj

Anticoruptie.md
31/01/2023
Sursa: CIJM

Dorin Damir a fost achitat în dosarul de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției, în privința directorului unei agenții imobiliare. Decizia a fost luată, marți, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Instanța a hotărât că acțiunile imputate lui Dorin Damir nu întrunesc elementele unei infracțiuni.

Dosarul a fost trimis în judecată în data de 24 noiembrie 2021. Președintele Asociației de Lupte și Divertisment FEA, Dorin Damir, era învinuit de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției. 

Procurorii au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului Dorin Damir.

„Mai exact, el avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material. Însă, în scopul eludării răspunderii penale, Damir ar fi apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, ca să-și retragă plângerea și pretențiile”, au declarat acuzatorii.

Dorin Damir mai este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. 

Anticoruptie.md
31/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii