Fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii, reţinut de CNA. Ar fi primit 22.000 de euro pentru a ajuta doi cetățeni să soluționeze un litigiu

Anticoruptie.md
18/01/2021

Un fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău a fost reţinut luni pentru 72 de ore de ofițerii CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este cercetat pentru trafic de influență, fiind bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi chişinăuieni 22 000 de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu.

Potrivit denunţătorilor, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige un proces de judecată, în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gh. Asachi 71/5. Locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutului imobilului din cămin, aflat în gestiunea Centrului de excelenţă în construcţii, în „bloc de locuit”, pentru a putea privatiza încăperile.

Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al Centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Din spusele denunţătorilor, bănuitul le-ar fi cerut 22.000 de euro pentru a rezolva dosarul, întreaga sumă fiind transmisă în trei tranşe, însă, până la final, acesta nu s-ar fi ţinut de cuvânt.

Bărbatul riscă până la șapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. 

Anticoruptie.md
18/01/2021

Comentarii