Fost primar al comunei Băcioi, deferit justiției într-un dosar de corupere pasivă și exces de putere

Anticoruptie.md
27/10/2022
Sursa: FB//Primăria comunei Băcioi

Procurorii anticorupție au transmis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală în privința ex-primarului comunei Băcioi, învinuit de corupere pasivă și exces de putere. În același dosar, va fi  judecat și complicele său.

„Urmărirea penală a stabilit că, în perioada mai-iunie 2012, primarul, acționând prin înțelegere prealabilă cu o rudă de a sa, a pretins și primit prin extorcare de la părțile vătămate două terenuri, în valoare totală de peste 750 000 lei. În schimbul acestor loturi, primarul urma să elibereze un certificat cu privire la adresă în vederea conectării la rețeaua de energie electrică, astfel, cauzându-le părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari”, precizează acuzatorii.

Într-un alt episod, fostului primar i se incriminează că, în perioada lunii aprilie-mai 2015, a implementat o schemă frauduloasă de înstrăinare directă a unui lot de teren agricol unui agent economic, aflat în extravilanul comunei Băcioi la un preț subevaluat. În rezultat, a cauzat Primăriei comunei Băcioi un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în valoare totală de 680 000 lei.

Anticoruptie.md
27/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii