Foşti şi actuali funcţionari din raionul Cantemir, cercetaţi penal pentru luare de mită

Anticoruptie.md
02/09/2020

Un primar, un fost primar şi un consilier ai primăriei comunei Goteşti, raionul Cantemir, au ajuns în vizorul CNA, după ce ar fi cerut mită de la reprezentanţii unui agent economic. Bănuiţii ar fi estorcat banii pentru a favoriza o decizie a Consiliului local privind alocarea bugetului pentru lucrările de reparaţie, pe care urma să le efectueze agentul economic. 

Este vorba despre reparaţia unui Centru de tineret din localitate, pentru care consiliul comunei urma să aloce companiei câştigătoare a licitaţiei în jur de șase milioane de lei. Pentru a include în ordinea de zi proiectul de decizie, funcţionarii ar fi pretins, în diferite perioade, echivalentul a 10 la sută din suma totală – bani pe care i-ar fi primit în mai multe tranşe.

Pe acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. În prezent, două persoane sunt reţinute, iar alta este cercetată în stare de libertate. Cei trei sunt cercetaţi penal şi riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Anticoruptie.md
02/09/2020Follow us on Telegram

Comentarii