Fostul administrator al rețelei de benzinării „Tirex-Petrol”, învinuit de conexiuni cu Platon, a fost eliberat din arest preventiv după 12 luni

Julieta Savițchi
04/03/2019
Foto: mold-street.md

Igor Borș (foto), fost administrator al rețelei de benzinării „Tirex-Petrol” și co-proprietar al rețelei de benzinării „Vento”, a fost eliberat după 12 luni de detenție, deoarece legislația nu permite plasarea unei persoane în arest preventiv pe un termen mai mare de un an. Omul de afaceri este învinuit de procurorii Anticorupție de spălare de bani, evaziune fiscală și conexiuni cu Veaceslav Platon.

Victor Munteanu, avocatul lui Igor Borș, ne-a comunicat că procurorii au finalizat urmărirea penală și au transmis dosarul în judecată. Ședința preliminară a fost programată pentru sfârșitul lunii martie curent. Apărătorul a precizat că clientul său pledează nevinovat și că ar fi vorba de un atac raider pus la cale de „oameni foarte serioși”.

„La 1 martie 2018, Borș a procurat 40% din acțiunile SRL Datario, care deține rețeaua de benzinării Vento, iar la 3 martie a fost reținut. Igor Borș a fost director la Tirex-Petrol timp de 17 ani și a avut o reputație ireproșabilă. Acționarul majoritar Tirex-Petrol, compania elvețiană Mabanaft-Moldova GmbH, nu are pretenții față de el”, ne-a declarat anterior Victor Munteanu.

Portalul Anticoruptie.md a relatat că Igor Borș a fost reținut, la 3 martie 2018, împreună cu alți șase presupuși complici. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, învinuitul, „având calitate de director al altui agent economic, cu acelaşi gen de activitate, şi utilizând resursele financiare şi administrative ale întreprinderii pe care o gestiona, a acţionat concertat prin intermediul persoanelor interpuse, a convertit şi a transferat bunurile de la un agent economic la altul. De fapt, a participat la asociere, prin acordarea de asistenţă şi ajutor, în vederea comiterii acţiunilor de spălare de bani”, se menționează în comunicat.

„Persoanele implicate, arată același document, începând cu 2012, au urmărit scopul să obţină controlul şi, în unele cazuri, dobândirea proprietăţii asupra staţiilor PECO ce aparţineau unei întreprinderi mixte cu capital străin”.

Julieta Savițchi
04/03/2019Become a Patron!

TestRapid

Comentarii