Fostul poliţist Ion Perju, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul lui Valeriu Boboc

Anticoruptie.md
30/03/2015

Ion Perju, fostul poliţist acuzat că i-ar fi aplicat lui Valeriu Boboc o lovitură fatală în timpul protestelor violente din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Sentinţa a fost dictată luni, 30 martie, de magistraţii Curţii de Apel Chişinău după ce în decembrie 2013 Judecătoria Buiucani l-a achitat.

Chiar dacă a fost pronunţată o decizie de condamnare la închisoare cu executare, inculpatul nu a fost luat sub strajă de către instanţa de apel. Fostul poliţist a părăsit şedinţa de judecată înainte de anunţarea verdictului.

“Recunosc că am fost surprinşi şi că nu ne-am aşteptat la o asemenea decizie. Acum simt că ni s-a făcut puţină dreptate. Măcar unul ar trebui să stea la închisoare. Am dubii însă că vor fi depistate şi celelalte persoane vinovate. E prea târziu…”, a declarat Victor Boboc, tatăl tânărului ucis în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Deşi Ion Perju a insistat că nu el este cel care l-a lovit pe Valeriu Boboc, o expertiză tehnică a secvenţelor video efectuată în 2010 de Departamentul Investigaţii Computerizate şi Examinarea Probelor din SUA a demonstrat contrariul. Specialiştii au constatat că Ion Perju apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe clădirea Guvernului în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, aplicându-i lui Valeriu Boboc lovitura care, potrivit procurorilor, i-ar fi fost fatală.

Nici Ion Perju, nici avocatul său, Anatol Ceachir, nu au răspuns la telefon pentru a comenta hotărârea instanţei. Sentinţa este cu drept de atac.

Anticoruptie.md
30/03/2015Follow us on Telegram

Comentarii