Fostul președinte al raionului Dubăsari, achitat în dosarul pentru abuz în serviciu

Marcela Meglei
20/05/2020
Grigore Policinschi. Foto: politik.md

Fostul președinte al raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost achitat în dosarul intentat în 2017 pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice, neglijența în serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave. Sentința de achitare a fost pronunțată marți de magistrații Judecătoriei Criuleni.

Judecătorii au respins ca neîntemeiată și acțiunea civilă înaintată de Procuratura Anticorupţie împotriva lui Policinschi Grigore, privind încasarea în beneficiul Consiliului raional Dubăsari a sumei în mărime de 1.119.338 de lei cu titlu de prejudiciu material.

Policinschi a fost reținut în septembrie 2017 de procurorii Anticorupție pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce revenea de la odihnă din Turcia. Oamenii legii îl acuzau că, în perioada 2014 - 2016, fiind ales președinte de raion din partea Partidului Comuniștilor, Policinschi ar fi dispus, în lipsa deciziei Consiliului raional, delegarea pentru participarea la o serie de întruniri peste hotarele Republicii Moldova a unor persoane cu funcție de demnitate publică și persoane publice din cadrul Consiliului raional Dubăsari, fiindu-le acoperite cheltuielile de deplasare din bugetul Consiliului în sumă de peste 83.000 de lei.

Totodată, el a fost învinuit că ar fi încheiat cu o firmă două contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică în valoare de 40.000 lei, iar cu o altă întreprindere - contracte privind achiziționarea, prin procedura cererii ofertelor de prețuri, a unor bunuri în sumă de 439.000 de lei.

Marcela Meglei
20/05/2020

Comentarii