Fostul șef al Procuraturii Anticorupției, Viorel Morari, nu a putut să își apere „onoarea, demnitatea şi reputația profesională”

Ilie Gulca
16/11/2021
Viorel Morari și Igor Borș

Judecătorul Ciprian Valah din cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, a respins acțiunea înaintată de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, împotriva omului de afaceri Igor Borș privind apărarea onoarei, demnității şi reputației profesionale. Magistratul a calificat demersul lui Morari drept neîntemeiat.

Viorel Morari l-a acționat în judecată în martie 2021 pe Igor Borș, pentru a-și apăra apărarea onoarea, demnitatea şi reputația profesională. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost nemulțumit de faptul că omul de afaceri Igor Borș l-a acuzat că „a fost în spatele tuturor ilegalităților și că a vrut să îi ia afacerea”.

 „Am avut o întâlnire cu domnul Plahotniuc, unde acesta m-a întrebat: «Cum credeți, cine a vrut să vă ia afacerea?» Întrebarea a fost pusă în contextul în care în media a apărut atunci versiunea că afacerea noastră a fost luată de oameni apropiați PDM. Eu i-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar știu că a făcut-o omul care a spus despre relația noastră cu Platon. El mi-a spus imediat că acest om a fost Viorel Morari. Nu am așteptat un răspuns atât deschis”, a relatat Borș în cadrul unei conferințe de presă.

De partea cealaltă, Viorel Morari a calificat acuzațiile co-proprietarului grupului de companii VENTO, Igor Borș, drept foarte grave.

„Vă asigur că atât eu personal, cât și membrii grupului de lucru, nu au fost întreprinse acțiuni în acest sens [de atac raider]”, a declarat Viorel Morari, demonstrând rulajul ascendent al SC Datario, principala companie din grupul VENTO, în perioada detenției co-proprietarului Igor Borș.

În ce privește mărturia lui Plahotniuc despre faptul că Morari ar fi intenționat să preia afacerea VENTO, relatată de Borș, procurorul a declarat că, în mai 2019, nu deținea funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Ilie Gulca
16/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii