Fostul șef de la MAI, care ar fi racolat un minor pentru relații sexuale, lăsat să plece acasă

Julieta Savițchi
02/05/2019
CIJM

Mihail Bejan, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, denunțat de un minor că i-ar fi cerut să întrețină relații sexuale contra sumei de 50 de euro, a fost lăsat să plece acasă după ce a stat aproape trei luni în arest preventiv. Judecătoria Chișinău a admis parțial demersul procurorului care a solicitat prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Bejan cu încă 30 de zile și a decis ca acesta să stea următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Astfel, Mihail Bejan nu va avea dreptul să părăsească locuința, să întrețină convorbiri telefonice și utilizeze alte mijloace de comunicare. Avocatul lui Bejan a solicitat ca acesta să fie lăsat în libertate sub control judiciar. Mihail Bejan a declarat în instanță că dosarul i-a fost aranjat de către cineva care râvnea la postul său.

Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie curent, într-o pădure din sectorul Râșcani al Capitalei, împreună cu un tânăr în vârstă de 17 ani, căruia i-ar fi cerut să îi facă sex oral. Acest caz a fost făcut public la 8 februarie de către postul de televiziune Jurnal TV, sesizat de către părinții minorului. Aceștia erau îngrijorați că dosarul ar putea fi mușamalizat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie curent în stradă și i-ar fi propus să lipească niște afișe contra unei sume de bani. Funcționarul care s-a prezentat Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat pentru o scurtă perioadă. Mihail Bejan a ocupat anterior funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS. După ce a fost făcut public acest caz, Mihail Bejan a fost reținut și concediat.

Julieta Savițchi
02/05/2019

Comentarii