FOTO // „Plângeri nu au fost înregistrate”. Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat imagini cu celula Marinei Tauber

Ilie Gulca
19/08/2022
Marina Tauber. Foto: Partidul Șor

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) face publice imagini din celula în care este deținută vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, în contextul informațiilor despre condițiile precare în care este încarcerată parlamentara.

ANP subliniază că deținuta Tauber a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale.

„Celula în care se deține actualmente sus-numita este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 metri pătrați, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți. Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventiv, deținuta a fost plasată de una singură în celulă”, se menționează într-un comunicat al Administrației.

În același timp, ANP comunică faptul că parlamentara a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială – „tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens”. „Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate”, a preciat sursa citată.

Pe 16 august, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit arestul preventiv pe un termen de 20 zile în privința parlamentarei după ce procurorul anticorupție solicitase 30 de zile de arest.

Vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile la 23 iulie, mandat menţinut şi de Curtea de Apel Chişinău.

Tauber este învinuită pe două capete de acuzare – acceptarea cu bună ştiinţă a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat şi falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Şor.

Ilie Gulca
19/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii