Frauda Bancară // Trei interpuși ai lui Șor au fost condamnați la șase ani de închisoare ​

Ilie Gulca
03/06/2021

Trei persoane care figurează în acte drept fondatori și administratori ai unor firme – Andrei Nirauța, administrator al Caritas Group, Ala Guțu, fondatoare a Provolirom SRL și Tatiana Dolghina, administratoare a Dracard SRL – au fost condamnate miercuri la șase ani de detenție. Cele trei companii sunt vizate în dosarul fraudei bancare pentru că au provocat un prejudiciu în valoare de peste 550 de milioane de dolari Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

Dosarul a fost judecat în procedură simplificată, precizează TV8, deoarece inculpații și-au recunoscut vina. Toți trei au cerut instanței să nu fie condamnați la închisoare, pentru că au nimerit în schemă fără să știe despre frauda bancară.

Ei au declarat în instanță, potrivit unui articol publicat de „Ziarul de Gardă” în ianuarie curent, că erau remunerați lunar pentru semnăturile lor. 

De exemplu, Andrei Nirauța a spus reporterilor că era consumator de droguri și, din această cauză, nu și amintește toate detaliile. Toată munca lui era să răspundă mereu la telefon și să semneze documente, a spus el. De asemenea, bărbatul a precizat că Alexandru Boiarschi a fost cel care i-a propus acest serviciu pentru care era remunerat lunar cu 100 de dolari cash.

La rândul său, Ala Guțu, fondatoare a Provolirom SRL, a declarat că a fost plătită cu 3.000 de euro de un actual deputat Denis [Ulanov].

Cea de-a treia administratoare, Tatiana Dolghina, a menționat că era plătită lunar cu 100 de dolari. „Semnam documente, dar nu le vedeam conținutul. Știam că era vorba de credite, dar îmi dădeau asigurări că aceste credite sunt returnate”.

Ilie Gulca
03/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii