Gheorghe Petic a fost eliberat din arest, dar rămâne cu statut de învinuit

Julieta Savițchi
19/07/2019
unimedia.md

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost eliberat vineri seara din arest. După o ședință de judecată care a durat mai bine de 8 ore, Curtea de Apel Chișinău a anulat sentința Judecătoriei Orhei prin care fostul polițist a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare, pentru un presupus viol și a decis transmiterea dosarului la rejudecare în instanța de fond.

La ședința de vineri pentru prima data a făcut declarații în instanță presupusa parte vătămată. Femeia nu a dat curs citației și instanța a decis ca aceasta să fie adusă forțat. Avocații lui Petic susțin că femeia a dat declarații contradictorii în timpul audierilor.

După audierea presupusei victime, înstanța a audiat martorii, apoi a trecut la celelalte acțiuni procedurale.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14.50, o locuitoare a orașului Ungheni, care a reclamat că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul apartament.. La 20 martie 2019, Gheorghe Petic a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la 3 ani și 6 luni cu executare. Fostul polițist a pledat nevinovat din momentul reținerii.

Gheorghe Petic a fost angajat al Poliției de Frontieră, care a ajuns în atentia publică după ce a făcut publice mai multe detalii despre contrabanda de la granița moldo-română și scheme infracționale, care ar fi fost puse la cale de persoane cu funcții înalte din poliție. Fostul polițist a adus acuzații grave și liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, că ar proteja contrabanda cu țigări.

Julieta Savițchi
19/07/2019Follow us on Telegram

Comentarii