I-a rupt epoleții și i-a provocat traumatisme. Un polițist, agresat în exercițiul funcțiunii

Meroslava Parii
21/01/2023
Sursa: CIJM

Procuratura raionului Fălești a  deschis o cauză penală  împotriva unui bărbat de 33 de ani, care a a sărit la bătaie la un polițist. Ultimul a fost chemat tocmai pentru a documenta situația din familia învinuitului care, sub influența alcoolului, a aplicat violența în raport cu membrii familiei sale. În rezultat, și omul legii s-a ales cu leziuni corporale, după ce a fost lovit cu pumnul în regiunea capului. 

Bărbatul este învinuit de aplicarea violenţei faţă de o persoană cu funcţie de răspundere. Acesta a fost obligat să nu părăsească țara.

„Procurorii  i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la 15 decebrie .2022, aproximativ  la ora 21:35, bărbatul în vîrstă de 33 de ani, aflîndu-se în stradă, în nemijlocita apropiere de gospodăria  mamei sale din raionul Fălești, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul sistării activității de serviciu a angajatului Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere al Inspectoratului de Poliție Fălești, care în acel moment se afla în exercițiul funcției, și documenta cauza violentă în familie în privința respectivului învinuit, având un comportament agresiv, intenționat, l-a bruscat pe ofițer, i-a deteriorat buzunarul și i-a rupt epoletul uniformei de serviciu. Ulterior, i-a aplicat un pumn în regiunea urechei stângi, cauzându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară, vătămări corporale ușoare sub formă de traumatism cranio-cerebral cu comoție cerebrală, tumefiere la țesuturile moi ale capului și echimoză la pavilionul auricular stâng”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Oamenii legii mai spun că bărbatul nu este la prima abatere de ordin penal.

 

Meroslava Parii
21/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii