Ilan Șor rămâne în arest la domiciliu. Soția sa, interpreta Jasmin, a acuzat magistrații că fac jocuri politice

Anticoruptie.md
11/10/2016
Interpreta Jasmin la manifestația de la Judecătoria sectorului Buiucani. Captură video ZdG

Ilan Șor, acu­zat de escro­che­rie și spă­lare de bani, rămâne în arest la domi­ci­liu. Deci­zia a fost luată de magis­tra­ții Jude­că­to­riei sectorului Buiu­cani al Capitalei, res­pingând astfel cere­rea avo­ca­ți­lor incul­pa­tu­lui pri­vind anu­la­rea măsu­rii de arest. 

„Nu am fost eli­be­rat deo­a­rece acest lucru nu con­vine unor can­di­dați la func­ția de pre­șe­dinte”, a decla­rat omul de afaceri după pro­nun­ța­rea deciziei.

Și de această dată, ședința a avut loc pe fundalul unor proteste la care au participat sute de persoane. La manifestație a participat și soția primarului de la Orhei, interpreta Jasmin. „Justiția moldovenească, încă o dată, își arată adevărata față. Este atât de ilegal și incorect încât sunt în stare de șoc. E o absurditate, jocuri politice. Nu am mai auzit niciodată de așa ceva, în nicio altă țară. Mă gândeam să urc sus, dar înțeleg că vorbele mele nu vor schimba nimic. Lupta continuă și sunt sigură că Ilan va învinge, pentru că știu sigur că el nu este vinovat”, a comentat Jasmin. 

Sursa video: ZdG

Dosarul lui Ilan Şor a fost transmis în judecată la 24 august. Procuratura Anticorupție anunța că fostul șef al Consiliului de administrare al BEM ar fi obținut prin înșelăciune, în perioada 4 noiembrie – 25 noiembrie 2014, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii. Între timp, la 6 octom­brie, Ilan Șor a fost înre­gis­trat de Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală în cali­tate de per­soană de încre­dere a can­di­da­tei par­ti­du­lui său, Inna Popenco. 

Anticoruptie.md
11/10/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii