Imagini cu procurorul general interimar cum primeşte şi numără euro, făcute publice. Cum a reacţionat funcţionarul

Julieta Saviţchi
18/11/2021

O înregistrare video cum procurorul general interimar, Dumitru Robu, primeşte şi numără câteva mii de euro a fost făcută publică joi dimineaţă de către o persoană anonimă. Cel care a expediat filmuleţul în adresa mai multor redacţii susţine că ar fi vorba de luare de mită. Dumitru Robu a venit cu o reacţie în care declară că este „o tentativă de intimidare” alimentată de ultimele acţiuni în lupta cu corupţia din justiţie.

Dumitru Robu a fost filmat cu un telefon mobil, stând la o masă într-o casă, aparent de la ţară. Omul legii pare relaxat şi povesteşte ceva în timp ce primeşte banii de la un bărbat, apoi îi numără.

Dumitru Robu a declarat că filmarea a avut loc în casa unui vecin de al socrilor săi în vara anului 2020. Acesta spune că fiul stăpânului casei a procurat un automobil de la cumnatul său. Pentru că acesta se afla în perioada respectivă în Italia, l-a ajutat să efectuieze tranzacţia, iar ulteior a depus bani pe contul cumnatului.

„Acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți pe dosare de corupție, spălare de bani și altele, nu au lăsat indiferenți pe cei care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă. În vederea compromiterii imaginii mele și a acțiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupției, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea rețelelor de socializare și a surselor media. Nu este un procedeu nou și destul de previzibil în special în condițiile actuale de disconfort total pentru cei corupți”, a comentat procurorul general interimar.

Dumitru Robu a mai spus că există probe care confirmă că imaginile video sunt de la tranzacţia pe care a făcut-o din numele cumnatului său şi a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care să investigheze cazul. Procurorul general interimar a mai spus că va depune, în calitate de cetăţean, o plângere la poliţie ca să investigheze circumstanțele efectuării şi distribuirii înregistrării video fără acordul său.

Julieta Saviţchi
18/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii