În încercarea de a ajunge în România, Igor și Galina Dodon s-au ales cu un nou dosar penal

Viorica Mija
03/02/2023
Sursa: CIJM

După ce și-au anulat vizita în România, Igor și Galina Dodon s-au ales și cu un dosar penal. Alături de ei este cercetat și medicul care le-a eliberat  un certificat presupus fals pe numele fiului cuplului prezidențial, care ar suferi de probleme de sănătate după ce a contractat COVID.

Procuratura Anticorupție informează că procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Repubicii Moldova, soției acestuia și medicului care a confecționat documentul medical, presupus a fi fals.

„Medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, ex-Președintele Republicii Moldova împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi. Menționăm că, în baza acestui document, inculpatul Dodon Igor a solicitat Judecătorilor Curții Supreme de Justiție sa îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina Procuraturii Anticorupție”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

În data de 26 ianuarie, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive în privința fostului președinte, Igor Dodon. Procurorii au solicitat arestul la domiciliu și obligarea de a nu părăsi țara. Totul, după ce au discutat cu medicul care a prescris recomandarea și care ar fi declarat că nu-i este cunoscut numele pacientului. La rândul său, Igor Dodon a declarat că medicul ar fi fost amenințat ca să dea astfel de declarații și a calificat drept acțiuni „lipsite de bun simț” perchezițiile la instituția medicală.

La 19 ianuarie 2023, apărătorii lui Igor Dodon în ședință de judecată au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea acestuia să părăsească Republica Moldova, în perioada 28 ianuarie 2023 – 05 februarie 2023, pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, a fiului său, anexând în acest sens un șir de acte ce ar confirma necesitatea deplasării peste hotare.

În ședința de judecată procurorii au solicitat audierea medicului, însă instanța a respins cererea respectivă.

Viorica Mija
03/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii