„Încheiere judecătorească falsă”. Grup criminal organizat, investigat pentru dobândirea ilegală a trei hectare de teren în Chișinău

Anticoruptie.md
25/02/2024

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) solicită mandat de arestare a doi învinuiți pentru dobândire ilegală a unui teren public cu suprafața de 3,3 hectare din Chișinău.

PCCOCS anunță investigarea unui grup criminal organizat pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din Chișinău prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Fapta a fost deconspirată de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI. Prin urmare, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit urmărire penală. În urma acesteia, au fost acumulate suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membri ai grupului criminal organizat specializat în acapararea terenurilor publice.

Prin urmare, fiind anunțați în căutare internațională, procurorii au depus demers la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), care urmează să fie examinat în contumacie. În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Mai mult, procurorii PCCOCS comunică faptul că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Anticoruptie.md
25/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii