Istoria unei fotografii: soţia avocatului ex-preşedintelui Igor Dodon, bănuită de filarea procurorului Petru Iarmaliuc

Julieta Saviţchi
25/10/2022
Iarmaliuc şi Posturusu, la vama Leuşeni

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe numele Nataliei Posturusu, soţia fostului şef al administraţiei prezidenţiale, Nicolae Posturusu, unul din avocaţii lui Igor Dodon, pentru presupusa filare a procurorului Petru Iarmaliuc, cel care gestionează dosarele penale pentru infracţiuni de corupţie pe numele fostului şef al statului.

Surse din cadrul PCCOCS ne-au comunicat că Natalia Posturusu are statut de bănuit şi deja a fost audiată de procurori.

Femeii i se incriminează că l-a fotografiat pe procurorul Iarmaliuc la punctul de trecere a frontierei Leuşeni – Albiţa, în septembrie, alături de Nicolae Posturusu. Ulterior, imaginea a fost publicată pe reţelele de socializare, fiind însoţită de comentarii care puneau la îndoială integritatea profesională a acuzatorului.

Autoarea fotografiei a fost identificată în baza imaginilor video de la punctul de trecere a frontierei.

Întrebat anterior dacă este adevărat că poza ar fi fost făcută de către soţia sa, fostul şef al administraţiei prezidenţiale a răspuns că a fost surprins întâmplător alături de Iarmaliuc şi că nu ştie cine este autorul. „De ce nu vă interesaţi dacă era cu mine soţia? Eu nu am de ce să răspund la această întrebare, e viaţa mea privată. Nu cunosc cine a făcut şi a distribuit fotografia. Pot doar să spun ci Iarmaliuc era cu altă maşină decât cea cu care vine la şedinţele de judecată. Una de vre-o trei ori mai scumpă. Dar poate că a împrumutat-o de la cineva, de la vre-o soră. Chiar nu ştiu”, a răspuns Posturusu.

Solicitat de Anticoruptie.md să se expună în privinţa dosarului intentat pe numele soţiei, Nicolae Posturusu ne-a răspuns că nu va face declaraţii.

Petru Iarmaliuc nu a răspuns la apeluri.

Surse din Procuratură au declarat pentru Anticoruptie.md că după ce Iarmaliuc a fost desemnat să gestioneze dosarul pe numele lui Dodon, asupra omului legii au început să se facă presiuni şi că s-ar urmări ca acesta să fie înlăturat de la dosar.

Anticoruptie.md precizează că atât Igor Dodon, cât şi avocaţii săi, l-au învinuit public pe Petru Iarmaliuc de scurgeri de informaţie din dosar, precum şi că ar organiza prezenţa jurnaliştilor, dar şi protestele activiştilor atunci când fostul preşedinte şi rudele sale sunt citate pentru audieri. Procurorul a respins acuzaţiile.

 

Julieta Saviţchi
25/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii