„Я тебе сказал что она тяжелая”. O femeie a denunțat la CNA un angajat al unei primării din Cantemir și un instructor auto pentru că au pretins 1.000 de euro pentru un permis de conducere

Anticoruptie.md
02/04/2024
CNA

Angajatul unei primării din raionul Cantemir și un instructor auto din sudul țării au fost reținuți pentru 72 de ore de către ofițerii Centrului Național Antocorupție (CNA) pentru trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere.

Mai exact, aceștia au pretins și primit 900 de euro de la o femeie pentru a o ajuta să susțină proba practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

„Acționând de comun acord, bănuiții ar fi susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Comrat și că îi pot determina să favorizeze candidata la proba practică în schimbul a 900 de euro”, se menționează într-un comunicat al CNA, care face trimitere la datele anchetei.

CNA a publicat și înregistrări audio cu discuția dintre funcționarul primăriei cu instructorul auto. De asemenea, este și dialogul dintre angajatul de la primărie cu femeia care urma să promoveze proba practică. Funcționarul îi spune femeii că înainte de a-i oferi instructorului cei 900 de euro trebuie să îi demonstreze acestuia că poate să conducă un automobil. Totodată, îi spune să fie discretă în momentul transmiterii banilor. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată transmiterea banilor sub controlul ofițerilor CNA, iar marți au fost operate percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților pentru a depista probe concludente pentru ancheta. În urma perchezițiilor, au fost găsite mijloacele bănești transmise sub controlul CNA.

sursa: CNA

Anticoruptie.md
02/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii