Judecătorul Alexandru Gheorghieș, în arest la domiciliu, iar complicele acestuia, eliberat sub control judiciar  

Ilie Gulca
03/12/2021

Fostul președinte al Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieș, a fost plasat, joi, în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, iar complicele acestuia, Ghenadie Sîrbu, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar, pe un termen de 30 zile. Alexandru Gheorghieș este învinuit de îmbogăţire ilicită.

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat joi demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile în cazul judecătorului Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieș.

În aceeași zi, a fost examinat demersul de prelungire a arestului la domiciliu aplicat în cazul complicelui judecătorului vizat, Ghenadie Sîrbu.

Deşi procurorii anticorupţie susțin că au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării judecătorului şi a complicelui acestuia în arest preventiv şi, respectiv, arest la domiciliu, magistraţii au dispus admiterea parțială a demersului procurorului.

Astfel, arestul preventiv aplicat în cazul judecătorului Alexandru Gheorghieș a fost înlocuit cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

În ce privește complicele judecătorului, magistraţii au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie urmează să conteste cu recurs încheierile judecătorului de instrucţie la Curtea de Apel Chişinău, în termen de trei zile.

Angajații Procuraturii Anticorupție l-au reținut pe 16 noiembrie, pentru 72 de ore, pe fostul șef al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș.

El este suspectat de îmbogățire ilicită. Procurorii au constatat că, începând cu 2014 și până în prezent, magistratul a deținut prin intermediul unor persoane bunuri care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial.

Ilie Gulca
03/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii