La Bălți, a mai fost reținută o persoană în dosarul emiterii actelor ilegale pentru construcții

Ilie Gulca
03/08/2022
FOTO: CNA

Un om de afaceri a fost reținut, miercuri, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție în cazul angajaților Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord care eliberau acte de recepție finală a construcțiilor contra unor sume de până la 15.000 de lei.  

Omul de afaceri ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15.000 de lei, precizează serviciul de presă al CNA, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri destinate activităților comerciale.

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor dosare penale pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă la emiterea actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor în regiunea de nord a Republicii Moldova.

Drept urmare, șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, Iuri Cojugari, un inspector principal din cadrul direcției, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore.

„În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5.000 și 15.000 de lei”, menționează sursa citată.

Ilie Gulca
03/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii