La Drochia, pentru un permis de conducere s-a cerut aproape 2.000 de euro

Ilie Gulca
16/04/2024
Foto: cna.md

O femeie din raionul Drochia este cercetată penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru că a fi cerut aproape 2.000 de euro mită de la un bărbat „pentru a-l ajuta” să obțină permisul de conducere.

„Suspecta ar fi pretins 1.800 de euro, sub pretextul că poate determina funcționarii Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca, responsabili de examinarea candidaților la probele teoretice și practice pentru obținerea permisului de conducere auto, să favorizeze susținerea cu succes a examenului auto și obținerea permisului de conducere de categoria B”, menționează Centrul Național Anticorupție într-un comunicat, citând informații din anchetă.   

Femeia a fost denunțată la CNA și, în baza denunțului, a fost pornit un dosar penal pentru trafic de influență. Ofițerii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul suspectei în urma cărora a fost ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală.

Femeia este cercetată în stare de libertate. Procuratura mun. Bălți asigură conducerea acțiunilor de urmărire penală.

Ilie Gulca
16/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii