La Goleni, raionul Edineț, primarul socialist Melnic a fost reținut pentru angajări fictive

Ilie Gulca
06/07/2022

Primarul satului Goleni, raionul Edineț, membru al PSRM, Victor Melnic, a fost reținut miercuri de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru corupere pasivă. El a fost denunțat o angajată a primăriei că și-ar fi însușit salariile unor persoane angajate fictiv.   

„Din decembrie 2021 și până în prezent, funcționarul ar fi pretins de la angajata Casei de Ceremonii de pe lângă Primărie să-i achite salariul său lunar sub pretextul că nu și-ar îndeplini calitativ obligațiile de serviciu. Femeia ar fi fost amenințată cu eliberarea din funcție în cazul în care ar fi refuzat să-i dea sumele pretinse”, se menționează într-un comunicat al CNA, care citează ordonanța de începere a urmăririi penale.

După spusele denunțătoarei citate de CNA, în februarie 2022, primarul ar fi primit de la subalterna sa valoarea unui salariu lunar de 3.000 de lei, pretinzând și salariile pentru munca ce urma a fi prestată în următoarea jumătate de an.

Mai mult, oamenii legii au stabilit că mai multe persoane, inclusiv angajata Casei de Ceremonii, ar fi încadrate fictiv în funcții auxiliare la Primărie, iar salariile acestota ar fi fost însușite ilegal de către primar.

Ilie Gulca
06/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii