La Ungheni, a fost destructurat un grup criminal care fura bani de pe carduri

Ilie Gulca
09/08/2022

Un grup infracțional specializat în furtul banilor de pe carduri bancare a fost destructurat de către angajații Procuraturii raionului Ungheni, ai Inspectoratului de Poliție Ungheni, ofițerii de investigație a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„În perioada octombrie 2021 - iulie 2022, un grup infracțional de persoane, prin intermediul aplicației Messenger de pe contul de Facebook a victimelor, prezentându-se cu nume și prenume fals, obțineau de la acestea în mod fraudulos numărul cardului bancar, inclusiv codul CVV, de pe care, ulterior, prin metoda retragerii numerarului, au deposedat 22 de persoane de mijloace bănești în valoare totală de peste 300.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

După spusele procurorilor, organizatorii acestor infracțiuni se află în detenție în instituțiile penitenciare din Republica Moldova.

„Activitatea lor era bine determinată, iar fiecare membru al grupării criminale avea rolul său în comiterea infracțiunii și persoane de încredere aflate la libertate. În scopul acumulării probatoriului, au fost efectuate percheziții la domiciliile persoanelor suspecte, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile și mai multe carduri bancare”, menționează sursa citată.

În această cauză penală, doi suspecți au fost reținuți. Unul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. A treia persoană este condamnată și este deținută într-un penitenciar din Republica Moldova.

Ilie Gulca
09/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii