Laborator modern de creștere a cânepei și un nou suspect în dosarul „Cocaina”

Anticoruptie.md
13/09/2024
Sursa: PCCOCS

Procurorii PCCOCS au reținut un specialist IT din Chișinău. Conform oamenilor legii, bărbatul este un membru al grupării „Cocaina”, care a încercat, în 2022, să aducă în Republica Moldova droguri în sumă totală de aproximativ 1 milion de lei, camuflate într-un televizor primit din Spania. De data aceasta, procurorii îl suspectează de implicare într-o schemă de spălare a banilor. Mijloacele financiare ar proveni din contrabanda cu substanțe narcotice.

„Cazul a fost anunțat în martie 2022, după care Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în 2023 dosarul de învinuire a trei persoane spre examinare Judecătoriei Chișinău – sediul Buiucani. Între timp, investigațiile pe dosar au continuat, iar de curând a fost reținut un alt membru al grupului infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe aplicația mobilă Telegram și spălarea banilor obținuți prin transferarea pe cartelele bancare ale altor persoane, din afara grupului”, se arată într-un comunicat PCCOCS.

Conform oamenilor legii, capul grupării ar fi „legalizat” cu complicii săi aproximativ 12.500.000 lei. Unul dintre acești complici a fost reținut în cursul săptămânii curente, fiind vorba despre un informatician cu vârsta de 35 de ani, din Chișinău.

„Pe lângă probele implicării acestuia în spălarea de bani, în cadrul perchezițiilor de la domiciliul acestuia a fost ridicat un laborator în care erau cultivate plante de cânepă în baza unei tehnologii moderne, cu microclimă (camuflat într-o încăpere separată de cameră printr-o intrare cu fermoar), peste 60 de semințe de ciuperci cu efect psihoactiv, precum și două cântare la scară mică pentru porționarea drogurilor”, mai precizează PCCOCS.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a aplicat învinuitului măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Anticoruptie.md
13/09/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii