Lacrimile Marinei Tauber. Nevoită să stea în afara protestelor, amenință cu răspunderea penală

Anticoruptie.md
24/11/2022

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit, miercuri, măsura de arest la domiciliu în privința vicepreședintei partidului Șor, Marina Tauber. Ultima, acuzată de acceptarea finanțării ilegale a partidului și falsificarea rapoartelor financiare, nu va putea ieși din casă în următoarele 20 de zile.

Marina Tauber a declarat, la ieșirea din instanță, unde o așteptau câteva zeci de susținători, că prin această decizie s-ar dori îndepărtarea ei de la organizarea protestelor antiguvernamentale. Aceasta a mai amenințat că guvernarea va „răspunde penal pentru fiecare lacrimă pe care ea și apropiații săi a vărsat-o”.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. La 18 octombrie, Judecătoria Chişinău a eliberat-o și din arest la domiciliu şi a plasat-o sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea şi de a comunica cu persoanele care au tangenţă cu infracţiunea care i se incriminează.

Ulterior, în ziua de duminică, 23 octombrie, Marina Tauber a revenit în fruntea protestelor organizate de partidul Șor. Pe 29 octombrie însă, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

 

Anticoruptie.md
24/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii