Lista avocaţilor intermediari de mită a fost completată. Un apărător a promis unui inculpat să-l scape de răspundere pentru tentativă de omor

Anticorupţie.md
30/11/2022
Foto simbol

Un avocat și un intermediar au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Persoanele sunt suspectate că ar fi primit remunerări ilicite de la o femeie în schimbul promisiunii de a influența decizia pe o cauză penală pentru tentativă de omucidere, aflată pe rol la Judecătoria  Causeni. 

Potrivit materialelor urmăririi penale, cei doi ar fi pretins și primit 200 de euro și 6400 de dolari, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul Judecătoriei Căușeni care examinau cazul. Potrivit denunțătorului, bănuiții i-ar fi promis că pot determina judecătorii să emită o sentință de condamnare cu suspendarea executării pedepsei, precizează serviciul de presă al CNA. 

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. Luni, în urma măsurilor speciale de investigații, a fost reținut avocatul, iar miercuri s-a reușit și reținerea intermediarului. Ambele persoane au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Potrivit statisticilor CNA, cazurile de reţinere a avocaţilor pentru trafic de influenţă sunt frecvente. Deseori aceşti pretind bani de la clienţii lor sub pretextul că le vor trimite judecătorilor pentru a lua decizii favorabile.

Recent, o avocată din Chişinău a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă peste 6 ani de la comiterea infracţiunei. Apărătoarea urmează să achite o amendă penală de 30.000 de lei şi a fost privată de dreptul de a activa în avocatură pe un termen de patru ani.

Anticorupţie.md
30/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii