Lovitură dublă pentru Veaceslav Platon: A ajuns pentru a treia oară pe banca acuzaților, iar sora sa a fost arestată la Moscova

Julieta Savițchi
31/05/2019
jurnal.md

Veaceslav Platon, condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare cu tangențe la furtul din sistemul bancar, a ajuns pentru a treia oară pe banca acuzaților fiind învinuit într-un alt dosar. În același timp, sora afaceristului, Elena Platon, a fost arestată la Moscova în baza unui mandat emis de către Judecătoria Tverskaia. Aceasta este învinuită de spălare de bani în dosarul Laundromatului.

Ședința preliminară în cel de-al doilea dosar penal intentat pe numele lui Platon urma să aibă loc joi, 30 mai, însă a fost amânată pentru data de 7 iunie curent din cauza că nu i-a înmânat inculpatului rechizitoriul tradus în rusește, limbă pe care o vorbește învinuitul.

Alexandru Bodnariuc, avocatul lui Veaceslav Platon, a refuzat să ofere detalii despre cel de-al treilea dosar intentat pe numele clientului său, dar a precizat că dosarul a fost pornit în baza unui denunț al lui Ilan Șor, care „și-a amintit de niște tranzacții”. Apărătorul a menționat că clientul său pledează nevinovat, va demonstra că Platon nu are nimic în comun cu tranzacțiile lui Șor”.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii. La câteva luni, el a fost condamnat la alți 12 ani de închisoare într-un dosar pornit pentru infracțiuni similare.

Julieta Savițchi
31/05/2019

Comentarii