Video // Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu

Julieta Savițchi
18/09/2019

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, dacă Curtea de Apel nu va schimba măsura preventivă. Judecătoria Chișinău a admis parțial demersul procurorilor anticorupție privind eliberarea mandatului de arestare pe numele Marinei Tauber. Decizia este cu drept de atac în instanța ierarhic superioară.

Tauber s-a arătat nemulțumită de decizia instanței. „Nu voi putea să-mi exercit atribuțiile de deputat”, a spus deputata.Aceasta s-a arătat indignată că alături de ea nu se află și Alexei Greceanîi, soțul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Vicepreședinta Partidului Șor a fost escortată în instanță de câțiva mascați care nu i-au permis să comunice cu presa. În timp ce intra în sala de ședințe, deputata a reușit să transmită jurnaliștilor un mesaj că se așteaptă că instanța va lua o decizie corectă.„Totul este făcut la comanda lui Igor Dodon. Mi s-a ridicat imunitatea, iar la câteva ore am fost reținută, deși nu am fugit din țară”, a declarat Marina Tauber, după ședința de judecată. 

Pe durata desfășurării procesului, câteva zeci de persoane, majoritatea de vârsta a treia, au protestat cerând libertate pentru deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută, luni, în orașul Orhei, la câteva ore după ce Parlamentul a votat, la solicitarea procurorului general interimar, ridicarea imunității pentru Marina Tauber și colega ei de partid, Reghina Apostolova.

Cele două deputate, numele cărora figurează în Raportul Kroll, sunt învinuite de complicitate în frauda bancară. Pe parcursul zilei de marți, procurorii au efectuat 21 de percheziții în birourile și domiciliile persoanelor suspectate în aceeași cauză penală în care figurează deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate și la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

Julieta Savițchi
18/09/2019

Comentarii