Marina Tauber consideră arestul său „o crimă împotriva poporului”

Ilie Gulca
17/08/2022
Marina Tauber. Foto: Partidul Șor

Vicepreședita Partidului Șor, Marina Tauber, califică decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind prelugirea arestului său preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău cu alte 20 de zile drept „o crimă împotriva poporului nostru”.

„Este o crimă împotriva poporului nostru, este foarte clar că este un șantaj din partea Maiei Sandu la adresa lui Ilan Șor ca noi să oprim protestele și criticile la adresa guvernării”, a afirmat Marina Tauber, declarându-se nevinovată, dar fără să aducă probe în acest sens.   

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit pe 16 august arestul preventiv pe un termen de 20 zile în privința parlamentarei după ce procurorul anticorupție solicitase un termen de 30 de zile de arest.

Vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zile la 23 iulie, fiind menţinut şi de Curtea de Apel Chişinău.

Tauber este învinuită pe două capete de acuzare – acceptarea cu bună ştiinţă a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat şi falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Şor.

Ilie Gulca
17/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii