Mercenarii lui Şor, trimişi după gratii. Mandate de arestare pentru 7 bărbaţi din nordul ţării

Anticoruptie.md
14/03/2023
Captură

Judecătoria Chişinău a eliberat marţi mandate de arestare pe un termen de 30 de zile pentru 7 locuitori din nordul Republicii Moldova, reţinuţi duminică de poliţie pentru că ar fi încercat să oranizeze acţiuni de destabilizare în masă la protestul organizat de Partidul Şor.

„Învinuiții sunt bărbați cu cetățenia moldovenească, au vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, fiindu-le incriminată afilierea la un un grup criminal organizat. Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei dintre ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf. Aplicarea arestului a urmat reținerii lor la locul faptei, de către ofițerii INI și DGUP din cadrul IGP, cu sprijinul angajaților „Fulger,” în timp ce întreprindeau acțiuni de destabilizare în masă, în Chișinău”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) se arată că la protestul organizat de Partidul Şor duminica trecută au fost înregistrate șase informații cu privire la infracțiuni și incidente, fiind documentate 77 de persoane, printre care 24 de minori. La unii participanți au fost depistate arme (cuțite, pumnale etc.), obiecte explozive și substanțe sau obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

Anticoruptie.md
14/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii