Mesajul avocaților Companiei Glorinal către investitori: „Nu aveți nimic de câștigat, dacă administrația întreprinderii se află în arest”

Julieta Savițchi
15/09/2020

Avocații celor opt angajați ai Companiei Glorinal, printre care și directorul Vasile Chirică, plasați în arest preventiv săptămâna trecută, au adresat un mesaj investitorilor că ar fi folosiți de anumite persoane care au organizat un atac raider pentru a prelua compania. Adresarea a fost făcută marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Avocatul Victor Munteanu a declarat că este vorba de un litigiu civil, iar dosarul penal și aplicarea mandatelor de arestare pe numele clienților săi reprezintă abuzuri grave din partea organelor de drept. Apărătorul a precizat că investitorii ar avea doar de câștigat dacă factorii de decizie de la Glorinal ar fi eliberați din arest, iar activitatea companiei ar fi deblocată.

„Nu aveți nimic de câștigat dacă administrația Companiei se află în arest. Unii dintre ei nu au absolut nimic cu cele ce se întâmplă la Glorinal. Noi am contestat în instanța ierarhic superioară mandatele de arestare. Ne dorim ca aceste persoane să fie eliberate, acttivitatea companiei deblocată și astfel va fi posibilă înregistrarea juridică a locuințelor în care ați investit”, a spus apărătorul.

Victor Munteanu a mai declarat că Vasile Chirică este înlăturat din 2017 de la conducerea companiei, că acesta a găsit investitori și bani pentru returnarea datoriilor, însă cei care au inițiat procedura de insolvabilitate au refuzat să primească banii pretinși ca datorie.

Avocata Ala Raevschi la fel a adresat un mesaj investitorilor, precum că aceștia ar fi folosiți în scopuri meschine. Apărătoarea susține că Vasile Chirică a făcut tot posibilul ca investitorii să intre în posesia apartamentelor. Ea a repetat acuzațiile în adresa fraților Oleg și Vladimir Nemțeanu, care s-ar face vinovați de situația de la Glorinal și ar profita de cei peste 70 de proprietari de locuințe din blocul Glorinal pentru a prelua afacerea lui Chirică.

Avocata Raevschi a mai declarat în cadrul conferinței de presă că frații Nemțeanu ar avea o activitate dubioasă, cum ar fi contrabanda cu țigări și dosare penale la activ.

Solicitată de reporterii portalului Anticoruptie.md, Nadejda Grumeza, unul dintre investitorii Companiei Glorinal, a declarat că nu are încredere în declarațiile făcute de investitori. „Am avut atâtea discuții cu Vasile Chirică, cu juristul Găină, cu alți factori de decizie de la Glorinal. Nu pot să-i mai cred. Noi vrem doar să ne fie scos sechestrul de pe apartamente și să ni se ofere posibilitatea să ne înregistrăm imobilele. Lasă să scoată apartamentele de sub sechestru și atunci îi vom crede. Dar nu să arunce vina pe Jitariuc, Nemțeanu și alții”, ne-a declarat femeia.

Amintim că Vasile Chircă și șapte angajați de la Glorinal au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, fiind învinuiți de escrocherie și abuz de serviciu, după ce mai mulți investitori s-au plâns că nu pot să-și perfecteze actele pentru bunurile imobile și că acestea sunt gajate la bancă.

Julieta Savițchi
15/09/2020

Comentarii