Mită de 200 euro pentru înmatricularea unui automobil. O persoană reţinută, iar un angajat al ASP este dat în căutare

Crina Dumitriu
08/02/2020
anticoruptie.md

Un angajat al SRL Autospace a fost reținut, vineri seara, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Complicele acestuia, un angajat al Agenţiei Servicii Publice, a reușit să fugă de la faţa locului, iar în prezent se întreprind acţiuni de căutare.

Bărbaţii sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un cetăţean 200 de euro, pentru a urgenta înmatricularea unui automobil. Acesta din urmă i-a denunţat la CNA, iar organul de urmărire penală a demarat o anchetă în acest caz pentru corupere pasivă.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, vineri, denunţătorul a transmis banii unuia dintre bănuiţi, sub controlul CNA, celălalt bănuit reuşind să se eschiveze de la urmărire, deplasându-se într-o direcţie necunoscută şi abandonând automobilul într-o localitate din afara capitalei.  Astfel, angajatul Autospace a fost reţinut, în privinţa complicelui său fiind întreprinse acţiuni de căutare. Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Procuratura Anticorupția conduce urmărirea penală.

Crina Dumitriu
08/02/2020

Comentarii