Mită la Termoelectrica

Mihaela Cibotaru
17/03/2023
CNA

Șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un inspector al aceleiași subdiviziuni sunt cercetați în cadrul unui dosar de dare și luare de mită. Cei doi sunt bănuiți că au pretins și primit recompense ilicite de la o companie de pază, care presta servicii Termoelectrica, pentru a nu include în raportul de audit neregulile depistate în activitatea acesteia.

Potrivit informațiilor acumulate, șefa Serviciului audit și securitate internă și un inspector al subdiviziunii ar fi pretins și ar fi primit 30.000 de dolari de la persoana juridică, pentru a nu indica în raportul de audit încălcările admise de către compania de pază în prestarea serviciilor. În cadrul auditului, aceștia au stabilit că compania de pază nu a executat în volum deplin obligațiile conform contractului semnat, în schimb a încasat pentru serviciile prestate întreaga sumă prevăzută conform contractului.

În scopul acumulării probelor, procurorii anticorupție au fost desfășurat percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale celor doi bănuiți. Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Mihaela Cibotaru
17/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii