„Mită (ne)sănătoasă”. 20 000 lei pentru acordarea gradului de dizabilitate pe viață

Anticoruptie.md
06/12/2023
cna.md

Un bărbat din Șoldănești a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție(CNA). Acesta este bănuit de trafic de influență, după ce i-ar fi promis unei persoane acordarea gradului de dizabilitate pe viață. Pentru serviciile de intermediere bănuitul ar fi cerut 20 000 lei. 

Ofițerii direcției din nordul țării au documentat un caz de trafic de influență la acordarea gradelor de dizabilitate. Bărbatul, originar din Șoldănești ar fi promis unei persoane că poate determina funcționarii responsabili de acordarea gradelor de dizabilitate să adopte o decizie favorabilă în privința acesteia.

Conform denunțului, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra membrilor din cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, în obligațiunile cărora intră determinarea gradului de dizabilitate, și că îi poate convinge să-i acorde acest grad pe viață. Pentru serviciile de intermediere și corupere a funcționarilor, bănuitul ar fi cerut 20 000 de lei.

În urma desfășurării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți l-au reținut pe intermediar pentru 72 de ore, iar cercetările pe caz continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a cercului de suspecți.

Anticoruptie.md
06/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii