Mită pentru legalizarea unor construcții // Un fost angajat al ASP Glodeni, reținut pentru trafic de influență

Crina Dumitriu
25/11/2021
CIJM

Un fost angajat al Agenției Servicii Publice din Glodeni a fost reținut joi de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Cazul a ajuns în vizorul Direcției Nord a CNA, după ce funcționarul a fost denunțat pentru că ar fi pretins mită pentru a elibera un plan cadastral pentru două construcții, care au fost construite anterior fără acte permisive legale.   

Bărbatul ar fi cerut 4000 de lei ca să legalizeze construcțiie care erau niște depozite agricole, ridicate în anii 2017-2020. El a pretins că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți.

Potrivit informației de la CNA, în prezent se desfășoară acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale.

Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă penală de până la 150 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

 

Crina Dumitriu
25/11/2021Become a Patron!

Comentarii