Noi bunuri sechestrate de ARBI în dosarul fraudei bancare, în valoare de 26 milioane de lei

Anticoruptie.md
11/10/2021
Foto simbol

Șapte capitaluri sociale, două construcții nelocative, un cont bancar, nouă încăperi locative și nelocative, dar și trei terenuri pentru construcții în valoare de 26 de milioane de lei au fost sechestrate în dosarele fraudei bancare. 

Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA anunață că bunurile indisponibilizate în dosarele fraudei bancare trec de trei miliarde de lei. 

ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

Precizăm că, procesul de recuperare a bunurilor infracționale este divizat în patru etape succesive: urmărirea bunurilor infracționale şi acumularea probelor, indisponibilizarea bunurilor infracționale, confiscarea bunurilor infracționale şi repararea prejudiciilor, restituirea bunurilor infracţionale. Din aceste patru etape ale procesului de recuperare, doar primele două intră în competenţele ARBI.

Prerogativa de confiscare a bunurilor aparține instanței de judecată, iar etapa restituirii, care presupune executarea hotărârilor de confiscare, se realizează de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

Anticoruptie.md
11/10/2021Become a Patron!

Comentarii