Noi detalii despre perchezițiile la „contabilul” din Bălți al Partidului Șansă. Peste 190 de mii de lei au fost găsiți în locuința acestuia

Anticoruptie.md
20/11/2023
procuratura.md

Procuratura Anticorupție a anunțat luni rezultatele perchezițiilor flagrante efectuate la domiciliul unui reprezentant al Partidului Șansă în municipiul Bălți. În locuința acestuia au fost găsite 192.360 de lei. Reprezentantul partidului avea funcția de a repartiza banii persoanelor care au participat la mitinguri și adunări. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală, au avut loc în cadrul dosarului penal pornit în luna august curent pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali săvârșită în proporții mari, dar și pentru spălare de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Astfel, perchezițiile au fost efectuate în urma măsurilor speciale de investigație, după ce reprezentantul partidului politic Șansă, a primit bani de la curier și a început să-i repartizeze persoanelor care au participat la mitinguri, diferite adunări ale partidului, dar și celor care promiteau să voteze pentru membrii acestui partid în primul tur la alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023.

De asemenea, au fost stabilite și persoanele care deja au primit sumele de bani și care în cadrul audierii au recunoscut că au primit banii de la reprezentantul partidului politic Șansă.

În cadrul perchezițiilor a fost ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală, mijloace financiare în sumă de 192 360 de lei, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate listele persoanelor care au primit sume de bani necontabilizate și cele care urmau să fie achitate, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate sumele de bani primite de la partidul politic, cheltuite pe parcursul anului 2023.

Anticoruptie.md
20/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii