O avocată, reținută de CNA. Ar fi pretins 1.050 de euro, pentru a influența mersul anchetei

Anticoruptie.md
01/07/2021
Foto: CIJM
O avocată a fost reținută în flagrant de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceasta ar fi pretins și primit 1.050 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere. Bărbatul a fost învinuit de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate şi fără permis de conducere.

„Avocata ar fi susținut că are influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, care conduce urmărirea penală pe acest caz. Ulterior, bănuita i-a comunicat că nu poate rezolva dosarul din motiv că acesta a fost transmis altui procuror şi că urmează să-i restituie banii”, se menționează într-un comunicat al CNA, care face referire la materiale cauzei,

Joi, aceasta s-a întâlnit cu denunțătorul în regiunea Telecentru a Capitalei pentru a-i restitui banii, dar a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă. În prezent, femeia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă amendă penală sau închisoare de până la 6 ani.

Anticoruptie.md
01/07/2021Become a Patron!

Comentarii