O nouă reţinere în dosarul BEM: directorul Valiexchimp, din nou pe mâna ofiţerilor CNA

Victoria Dodon
22/10/2015
FOTO: bani.md

Valentin Bodişteanu, directorul companiei Valiexchimp, importatoare de produse petroliere, a fost reţinut joi, 22 octombrie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) într-un nou caz de dobândire prin înşelăciune a creditelor de la Banca de Economii. Omul de afaceri a mai fost reținut din același motiv acum câteva luni, în cadrul unui alt dosar penal.

Potrivit CNA, de acesată dată, directorul Valiexchimp este bănuit că, prin intermediul unui agent economic, ar fi contractat 82 de milioane de lei de la BEM, prezentând documente cu date denaturate.

Antreprenorul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar pe marginea acestui caz a fost iniţiată urmărirea penală. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă de la trei la opt ani de închisoare sau amendă de la 40.000 la 60.000 de lei.

În luna mai 2015, CNA şi procurorii Anticorupţie l-au reţinut pe omul de afaceri într-un alt dosar penal legat de fraudele de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta este învinuit că, prin intermediul a cinci companii afiliate Valiexchimp, ar fi obţinut credite în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei. Prejudiciul cauzat băncilor ar fi fost de 465 de milioane de lei.

Deşi procurorii au pledat pentru menţinerea învinuitului în stare de arest, instanţa a dispus controlul judiciar şi obligarea acestuia de a se prezenta la organul de urmărire penală atunci când va fi citat.

Victoria Dodon
22/10/2015
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii