„O parte din salariu”. Șefa Spitalului de Psihiatrie din Bălți percepea taxe de protecție de la subalterni

Ilie Gulca
24/11/2021
Valentina Șchiopu. Foto: Facebook.com

Directoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, Valentina Șchiopu, este cercetată penal pentru abuz de serviciu de Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție după ce și-ar fi obligat subalternii să îi dea lunar o parte din salariu.

Aceasta percepea de la medici și personalul auxiliar, potrivit informațiilor preliminare, taxe de protecție pentru a nu le crea probleme.

„Șefa instituției le-ar fi acordat lunar angajaților unele suplimente salariu, după care i-ar fi condiționat să-i restituie aceste adaosuri contra promisiunii de a nu le face probleme legate de activitatea profesională. Potrivit declarațiilor martorilor, sumele acumulate lunar de șefă variau între 3.000 și 10.000 de lei, iar până în prezent au fost calculate prejudicii, aduse angajaților, de peste 100 000 de lei”, menționează Serviciul de presă al CNA, citând surse din anchetă

Ofițerii CNA au inițiat o urmărire penală pentru abuz de serviciu și au operat, în aceste zile, percheziții la biroul de serviciu al bănuitei. De asemenea, oamenii legii au audiat mai multe persoane din cadrul instituției care, la această etapă, recunosc faptele medicului-șef și cooperează cu anchetatorii.

În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate, urmând ca procurorii să decidă asupra suspendării din funcție a acesteia.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la șase ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Valentina Șchiopu a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director al Spitalului de Psihiatrie din Bălți în august 2020.

Ilie Gulca
24/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii