Oligarhul Vladimir Plahotniuc, cu avocat plătit de stat. Apărătorii contractaţi, acuzaţi de tergiversare

Anticorupţie.md
16/11/2022
Captură

Procurorii anticorupţie au solicitat avocat din oficiu pentru a reprezenta interesele fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc pe motiv că apărătorii plătiţi de oligarhul fugar ar tergiversa examinarea demersului privind finalizarea urmăririi penale.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupţie, procurorii au înaintat un demers judecătorului de instrucție, la 22 august, privind acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului V Plahotniuc. Avocaţii lui Plahotniuc au solicicitat ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a noilor prevederi din Codul de procedură penală, care permit finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului, iar la 29 septembrie 2022 Curtea a declarată inadmisibilă sesizarea nominalizată.

„În consecință, au avut loc 6 ședințe de judecată, unde au fost înaintate, de către partea apărării, noi cereri de ridicarea a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, cereri de strămutare a cauzei, ori cereri de amânare a ședințelor de judecată, iar procurorii au pledat constant pentru respingerea cererilor respective. Ultima ședință de judecată a fost amânată din motivul neprezentării avocatului, astfel, a fost solicitată desemnarea unui avocat din oficiu, pentru a putea continua examinarea demersului în ședința fixată la 17 noiembrie 2022”, a argumentat Procuratura Anticorupţie.

 

Anticorupţie.md
16/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii