„Omise din greșeală”. ANI a depistat venituri nedeclarate la șeful Brigăzii cu destinație specială Fulger

Ilie Gulca
08/02/2024

Comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, Ion Bucliș, riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) i-a depistat o diferență în valoare de 291.247 de lei între veniturile obținute și cele declarate.

„Declarația dlui Bucliș Ion privind faptul că la data accederii în funcție deținea bani în numerar de aproximativ 500.000 de lei contravine faptului că familia sa, pe parcursul ultimilor ani, a obținut venituri înregistrate oficial la Serviciul Fiscal de Stat care, prin cumul, nu depășesc suma de 500.000 de lei”, se menționează în actul de constatare publicat de ANI.  

Ca urmare, în urma raportării veniturilor la cheltuielile familiei Bucliș pentru anul 2020, s-a stabilit o disproporționalitate în valoare de 133.998 de lei. 

În 2023, raportând veniturile la cheltuielile familiei Bucliș, inspectorul ANI a atestat din nou o diferență în valoare de 157.248 de lei. Prin urmare, în 2020, a fost stabilită o diferență de 133.998 de lei între veniturile dobândite și cele declarate, iar în 2023 - de 157.248 de lei.

La rândul său, Ion Bucliș a spus că nu a ascuns în mod intenționat veniturile constatate, ci pentru că nu ar fi știut despre „existența lor” sau au fost „omise din greșeală”.

În 2020, Ion Bucliș a fost numit șef al Secției nr. 3 a Inspectoratului General al Poliției. Pe 1 ianuarie 2022, a fost numit comandant al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

 

Ilie Gulca
08/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii