Omorul de la Elizaveta// Carabinierul, învinuit că a împuşcat un tânăr, a revenit în penitenciar după ce a dormit o noapte acasă

Julieta Saviţchi
23/07/2021
nordnews.md

Vitalie Tătaru, fostul ofiţer de la carabinieri, învinuit că a împuşcat mortal un tânăr de 23 de ani, a fost arestat din nou, joi, după ce a fost lăsat să stea o noapte acasă.

A doua zi după eliberare, Tătaru a fost escortat de poliţie la Judecătoria Bălţi, unde a fost condamnat la 5 luni de închisoare pentru un alt capăt de acuzare, ameninţarea cu moartea.

Totodată, Judecătoria Băţi a anunţat că în timpul apropiat va începe rejudecarea dosarului intentat lui Tătaru pentru omorul din Elizaveta.

Vitalie Tătaru a  fost eliberat din arest, miercuri, aproape de miezul nopţii. Poliţiştii l-au dus acasă cu un microbuz şi au rămas la el peste noapte sub pretextul că au fost obligaţi să-i asigure protecţia pentru a-l feri de o eventuală răfuială din partea rudelor tânărului împuşcat.

Eliberarea lui Tătaru dun arest a devenit posibilă după ce Curtea de Apel a anunţat sentinţa instanţei de fond privind condamnarea inculpatului la 17 ani de închisoare şi a dispus transmiterea dosarului la rejudecare. Tătaru nu mai putea fi ţinut în arest pentru omorul din Elizaveta pentru că a expirat termenul de un an, prevăzut de legislaţie pentru arestul preventiv.

Decizia Curţii de Apel Bălţi a indignat rudele victimei, care au recurs la proteste.

În consecinţă, Procuratura Generală a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să examineze legalitatea acţiunilor a opt magistraţi, implicaţi în judecarea omorului de la Elizaveta.

Amintim că, la 13 ianuarie 2020, un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Judecătoria Bălţi l-a condamnat pe carabinier la 17 ani de închisoare, însă Curtea de Apel Bălţi a anulat sentinţa, invocând erori de procedură. În lipsa unei sentinţe de condamnare şi expirarea termenului de un an prevăzut pentru arestul preventiv, învinuitul urmează să fie eliberat.

Julieta Saviţchi
23/07/2021Become a Patron!

Comentarii