DOC // Ordinul „Gloria Muncii” pentru judecătorul care l-a condamnat pe Sergiu Cebotari la opt ani la închisoare

Anticoruptie.md
18/04/2019
Anticoruptie.md

Fostul magistrat al Judecătoriei Ungheni, Grigore Șișcanu, care a demisionat la două zile după ce l-a condamnat pe fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, la opt ani de închisoare, va fi decorat cu Ordinului „Gloria Muncii”. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii cu câteva zile înainte ca Șișcanu să depună cererea de demisie. După plecarea sa din sistemul judiciar, Șișcanu a încasat, potrivit Jurnal.md, și o indemnizație unică, de la stat de aproximativ 330.000 de lei.

Judecătorul Grigore Șișcanu a depus cererea de demisie la 22 martie, invocând drept motiv „atingerea plafonului de vârstă”. Hotărârea a fost semnată patru zile mai târziu de către președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu. La 15 martie, cu câteva zile înainte ca Șișcanu să demisioneze, președintele Judecătoriei Ungheni, Vasile Șchiopu, a înaintat un demers către Consiliul Superior al Magistraturii privind acordarea Ordinului „Gloria Muncii” fostului judecător.

În plus, potrivit calculelor efectuate Jurnal TV, Șișcanu ar fi încasat de la stat cel puțin 330.000 de lei. El a explicat pentru presă că ordinul i-a fost acordat pentru cei 39 de ani pe care i-a lucrat în domeniul justiției.

Sergiu Cebotari, fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, a fost condamnat la 20 martie curent, la opt ani de închisoare, fiind recunoscut vinovat de escrocherie și organizarea muncii forțate. Cebotari pledează nevinovat și susține că este vorba de un dosar fabricat după ce a făcut dezvăluiri despre contrabanda cu anabolizante.

Anticoruptie.md
18/04/2019

Comentarii