Organizatorul contrabandei cu peste 180.000 de dolari depistați la Postul vamal Vulcănești, lăsat la libertate

Anticoruptie.md
12/04/2024
customs.gov.md

Serviciul Vamal anunță că de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a reținut un bărbat bănuit că ar fi organizatorul contrabandei cu peste 180.000 dolari din Ucraina, la Postul vamal Vulcănești la sfârșitul lunii martie. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, care a fost cercetat anterior și pentru huliganism și pentru conducerea mașinilor în stare de ebrietate. PCCOCS a solicitat aplicarea arestului preventiv în privința învinuitului, dar solicitarea nu a fost acceptată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. 

Potrivit PCCOCS, organizatorul contrabandei cu 180.000 de dolari din Ucraina a fost lăsat la libertate, prin încheierea emisă de Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), chiar dacă ceilalți 4 complici sunt în custodia statului, în penitenciar.

Urmează ca procurorii PCCOCS să conteste încheierea la Curtea de Apel Chișinău, astfel încât învinuitul să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, în scopul investigării eficiente a dosarului.

Anunțul despre reținerea organizatorului contrabandei a fost făcut în dimineața zilei de vineri, 12 aprilie. Bărbatul cu vârsta de 32 de ani a fost supus perchezițiilor – la domiciliul și în mijloacele de transport ale acestuia. 

Cei patru complici ai săi, sosiți din Ucraina cu sumele de bani tăinuți sub centură și în buzunare au fost și ei lăsați la libertate, inițial, până ca procurorii să conteste încheierile emise de Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana), în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău.

Între timp, investigațiile continuă, iar cei cinci bărbați cercetați penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Anticoruptie.md
12/04/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii