Patru milioane de lei, sechestrate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale

Anticoruptie.md
24/02/2020

Agenţia pentru recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat săptămâna trecută sechestru pe bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor şi a Direcţiei generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție. Printre bunurile indisponibilizate sunt terenuri agricole, încăperi locative şi nelocative, precum şi mijloace de transport.  Din suma totală a sechestrelor, 2,4 milioane s-ar referi la frauda bancară, precizează un comunicat de presă al CNA.

CNA menționează că săptămâna trecută au fost arestate două persoane în dosare de corupție, iar una a fost plasată în arest la domiciliu.

Potrivit sursei citate, Direcţia analitică a efectuat 11 analize operaţionale pe cauze penale, alte 39 fiind în curs de elaborare. Tot săptămâna trecută au fost efectuate expertize anticorupție pe marginea a 20 de proiecte de legi. În cancelaria CNA au fost înregistrate 1313 materiale, dintre care 38 sunt petiţii.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 47 de apeluri, doar 2 din ele fiind de competenţa CNA. În aceeași perioadă CNA a eliberat 109 caziere de integritate.

Anticoruptie.md
24/02/2020

Comentarii