PCCOCS, SIS și INI continuă investigațiile în cazul CFM. Persoanele vizate  

Ilie Gulca
04/06/2021

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Inspectoratul Național de Investigații continuă investigațiile în cazul întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova. Angajații acelorași instituții au descins, pe 3 iunie, la sediile mai multor firme implicate în delapidarea patrimoniului acestei întreprinderi de stat.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, care citează surse din cadrul Procuraturii, precizează jurnal.md, au fost efectuate percheziții la domiciliile și oficiile lui Iuri Topală, fost director al Căii Ferate din Moldova, Grigore Condurachi, ex-vicedirector al întreprinderii și „favoritul lui Dodon” la ultimul concurs la șefia întreprinderii.

„Precum și la oficiile unor companii de expediție, ce aparțin lui M. Pîrlog, I. Objelianskaia, V. Godzin, D. Balan, E. Mitu etc. implicați în deturnarea a circa 300 de milioane de lei a patrimoniului întreprinderii de stat CFM prin intermediul companiilor offshore, în 2015–2019, când Plahotniuc controla Calea Ferată. În urma perchezițiilor la unele persoane au fost găsite 3 milioane de lei și circa 100.000 de euro. Asta în situația în care angajații CFM rămân aproape șase luni fără salarii”, a declarat Alexandru Slusari pentru instituția de presă citată.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a evitat să confirme declarațiile parlamentarului.

„Investigațiile pe dosar sunt în plină desfășurare. Amănunte vor fi furnizate la etapa în care vor deveni disponibile date cu impact social major în măsura în care acestea să afecteze caracterul obiectiv al anchetei”, a spus Gaitur.

„În ceea ce privește reacția cerută la declarațiile publice ale unor actori politici, emise în perioadă electorală, autoritatea pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale nu le va comenta, dar va continua investigațiile pe dosar.”

Ilie Gulca
04/06/2021Become a Patron!

Comentarii