Pe urmele investigațiilor CIJM: Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, reţinut pentru îmbogăţire ilicită

Julieta Saviţchi
09/10/2021

Procurorul general adjunct suspendat, Ruslan Popov,  a fost reținut sâmbătă dimineața de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate. Ruslan Popov este suspectat de îmbogăţire ilicită.

Procurorii au efectuat sâmbătă dimineață percheziţii la domiciliul de lux al procurorului din satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Popov este urmărit penal de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită. Robu a mai spus că dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

Anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov. Reporterii au descris despre afacerea din agricultură a procurorului, afacere înreghistrată pe numele tatălui său, un frigider pentru păstrarea fructelor, locuinţa şi maşinile de lux.

La 23 ianuarie 2020, la o zi de la publicarea anchetei despre averea lui Popov, procurorul general Alexandr Stoianoglo a cerut Autorității Naționale de Integritate să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov.

Procuratura Generală a anunțat că Stoianoglo a luat această decizie chiar la solicitarea lui Ruslan Popov, care, la rândul său, a calificat că informațiile despre el sunt denigratoare și atentează la onoarea dânsului și a familiei.  

La mai bine de un an şi opt luni de la demararea verificărilor, ANI nu a luat o decizie în privința lui Ruslan Popov pe motiv că „acțiunile de verificare sunt complexe şi necesită timp”.


Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, a acționat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice pentru lezarea onoarei și demnității, procesul fiind în prezent pe rol la prima instanță.  

Julieta Saviţchi
09/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii